Välkommen att delta på kurser/privatträning på Lovisedals Gård

Vi ägnar stor del av vår tid till att utveckla våra marker för att få den optimala miljön för det vilda samt att skapa träningsmiljöer som är variationsrika. Du är välkommen som enskild eller som grupp och vi försöker i möjligaste mån uppfylla era önskningar. Kontakta oss för kostnads förfrågan.

Vi hoppas att DU är nyfiken och vill följa vårt arbete.

Gå in och gilla jakthundstränaren på FB och följ vår utveckling där.

Målet är, att när du går kurs hos oss oavsett om du är nybörjare eller erfaren, vare sig om du vill tävla eller delta på praktisk jakt.

– Att du ska få en stabil grund att stå på
– Att du ska få personlig och individuell träning
-Att du ska få en fördjupad kunskap för de olika träningsmomenten

Kort sagt, att du ska kunna omsätta så mycket teori som möjligt rent praktiskt. Eftersom vi förfogar över stora marker har vi möjlighet att variera terräng i oändlighet och vi har alltid tillgång till skott-träning och vilt

Förutom de kurser som presenteras här är ni välkomna med egna önskemål.
Hör av dig så ska vi göra allt vi kan för att uppfylla era önskemål.

Jenny Hamring

Jag är uppvuxen med jakt och jakthundar och utbildad viltmästare på Östermalma Jaktvårdsskola. Har arbetat som jaktelev och yrkesjägare på bla. Gimmersta säteri och Sundsta säteri. De senaste tjugo åren har jag varit yrkesjägare i egen regi med inriktning på fågeljakt. Jag skaffade mig min första hund, en bayersk viltspårhund, när jag var tio år och i mitt föräldrahem fanns det alltid tax och vorsther.
Intresset för fågeljakt och apporterande hundar väcktes i  tonåren och sedan dess har jag alltid haft en labrador.

Parallellt med jakten har jag lagt ner mycket tid på att träna mina hundar och startat dem på jaktprov. Detta ledde så småningom till att jag utbildade mig till jaktprovsdomare för retrievers och jag dömer både A- och B-prov idag. En av de mest berikande upplevelserna var när jag praktiserade hos en fransk yrkesdressör för stående fågelhundar. Sedan dess har tanken alltid funnits att få arbeta  med att träna hundar. Därför har jag de senaste tjugo åren hållit hundkurser samt tränat och startat andras hundar på jaktprov.